Helyi kultúra

2022.06.21. 07:00

Ajándék Ajkának a székelykeresztúri alkotótól

A Városházát ábrázoló pasztellkréta képpel ajándékozta meg a várost Csata Jenő, Székelykeresztúr testvérvárosban élő alkotó.

Tisler Anna

Az alkotást, amely a Városháza egyik termében kap helyet, Dorner László alpolgármester vette át az Ajkai Képzőművészeti Egyesület június közepén tartott tábora záró napján. Az alpolgármester, aki többször felkereste a hét folyamán az alkotókat, köszönetet mondott Papp Bélának, az alkotói közösség vezetőjének, hogy összetartja a csapatot. Ők a saját örömükre alkotnak, de tevékenységük a közösséget is gazdagítja. Kiállításaikon mindig sok az érdeklődő. Magyarország számos városában és Európa számos államában bemutatkoztak, öregbítették Ajka hírét. Az alkotótábornak komoly hagyománya van, amelyen az ajkaiakon kívül az erdélyi Székelykeresztúr és a németországi Unna alkotói is részt vesznek. Az idén 10 ajkai és két székelykeresztúri vett részt. Mindenki bemutatta a saját technikáját, közösen alkottak, megbeszélték a tapasztalataikat, örültek egymás munkáinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában