Művészet

2022.06.18. 17:00

Balatoni hangulatban: Világszerte ismert fotográfus képei a balatonfüredi villában

Az amerikai hírtelevízió, a CNN és az amerikai National Geographic című magazin révén, már a világ 30 országában bemutatták Pályi Zsófia, több magyar, és nemzetközi díjat kapott fotográfus a Balaton, a magyar tenger című képriportját, amit ezúttal Balatonfüreden, a Gyetvai Villában is láthat a közönség augusztus 10-ig.

Kovács Erika

20220610.Balatonfüred Gyetvai Villa. Pályi Zsófia fotókiállítása. Gyetvai Zsolt villatulajdonos és az alkotó Foto: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Pályi Zsófia a megnyitón egyebek mellett azt mondta, a sorozat a Balatonról, Közép-Európa legnagyobb taváról szól, és a képek hordozzák a kelet-európai hangulatot. Első pillantásra a képek egy tenger érzetét keltik határtalan horizonttal. Kiderült aztán, a Balaton sekély és valójában egy tó. A kiállítás hangulatát emelte, hogy a villa árnyas, ősfás parkjában kitűnő balatoni borokat lehetett kóstolni a műélvezet mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában