Költészet a peronon

2022.06.03. 18:00

Egész nyáron hallhatunk verseket a Veszprém megyei vasútállomásokon

Nyáron ismét verseket hallhatnak az utazók közel harminc balatoni és környékbeli vasútállomáson, tájékoztatott a vasúttársaság.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

Közölték, az utasok június 4-től szeptember elejéig élvezhetik magyar költők szerzeményeit a Vers a peronon kezdeményezésnek köszönhetően, amelyet a balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervez. 
Veszprém megyében a badacsonytomaji, a révfülöpi, a zánka-köveskáli, a balatonakali-dörgicsei, a balatonfüredi, az alsóörsi, a balatonalmádi, a balatonfűzfői, a balatonkenesei, a veszprémi, a sümegi, a tapolcai és a zirci állomáson lesznek hallhatók a versek június 4. és szeptember 4. között. 
Az utazók többek között Nemes Nagy Ágnes, Áprily Lajos, Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, József Attila, Radnóti Miklós, Ady Endre és Tóth Árpád verseit, míg a kortársak közül Szálinger Balázs, Géczi János, Kemény István, Háy János és Szabó T. Anna műveit hallhatják. A költeményeket mások mellett Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Kálloy Molnár Péter, Szarvas József és Tóth Ildikó színészek, valamint Likó Marcell zenész mondják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában