Három nap a játék jegyében

2022.06.13. 14:00

Ökolabirintus, krumplinyomdázás, koncertek és tűzijáték a 30. Pápai játékfesztiválon

Három napon át, péntektől vasárnapig a játéké és a színpadi programoké volt a főszerep a 30. Pápai Játékfesztiválon.

Polgár Bettina

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az időjárás kegyesnek, a programkínálat pedig bőségesnek bizonyult a három a nap során, így minden feltétel adott volt a tartalmas kikapcsolódáshoz. A gyermekeket és a családokat szombaton, illetve vasárnap három helyszínen - Fő tér, Várkert, Kékfestő Múzeum - várták különféle programok, a legkisebbek több száz játékeszköz közül válogathattak.

Forrás: Polgár Bettina/Napló

A Fő téren egyebek mellett hordóból készült ügyességi játékok, ökolabirintus, ökojátszótér, Paprika Jancsi Csúzlizdája, óriástársasjáték, kalandjáték, óriáscirkusz, valamint ügyességi kalandtúra gazdagította a kínálatot. A Várkertben hinta, mászófal, ládavasút is rendelkezésre állt, emellett családi és gyermekkoncertre várták az érdeklődőket.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Kékfestő Múzeumban a régi idők világát idézték meg a gyerekekkel: a kicsik kipróbálhatták többek között a krumplinyomdázást, a teknőben mosást, a szappangyúrást, a mezítlábas ösvényt, valamint megismerkedhettek a gyógynövényekkel, a kenyérkészítéssel, a népi babakonyhával és a tanyasi udvarral.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A szervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, péntek este a Soulwave és a The Biebers adott koncertet a Fő téren, szombaton a Follow The Flow lépett színpadra, vasárnap pedig a Magna Cum Laude volt az est fő fellépője. Hatalmas érdeklődés övezte a koncerteket, melyeket követően mindhárom nap DJ gondoskodott a hangulatról. A jubileumi játékfesztivál fényét vasárnap este tűzijáték is emelte.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A rendezvénysorozat ideje alatt a résztvevők a faházakban megízlelhették a történelmi borvidékek nedűit, pálinkákat kóstolhattak, illetve ínycsiklandozó ételek közül is válogathattak.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában