Kibelezett kőbánya üregében

2022.06.12. 11:30

Több mint kétezren szórakoztak a Bikini együttes koncertjén Zalahalápon

Jól vizsgázott koncert helyszínként az egykori bánya területe. A Haláp-hegyen kialakított és részben már közművesített fennsíkon kétezerkétszázan szórakoztak a Bikini együttes koncertjén szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az erős szél sem fújhatta el a délutáni programokat, fellépett a Smash & Blues, az egy5egy zenekar és a Bikini koncertet követően a Kóbor Band zárta a napot.

Legtöbben természetesen a Bikinire voltak kíváncsiak, a másfél órás koncert alatt a legismertebb dalokat hallhatta a közönség, amely a szokatlanul magasan levő színpadtól csak messze tombolhatott, a bányaudvar kialakítása ugyanis nem tett lehetővé más megoldást. Az akusztika azonban kiváló volt, és a hely befogadó képessége jóval nagyobb, mint azt hitték a szervezők. A jövőben akár fesztiválokat is tarthatnak a hatalmas fennsíkon, ahol a mostani kétezres közönségnek akár a többszöröse elfér majd.

 

A Haláp-hegy infrastruktúrájának fejlesztése a Lesencevidék településein, Zalahalápon, Lesenceistvándon, Uzsán, Balatonedericsen EKF támogatása keretében valósult meg. A kulturális és művészeti programokra kapott támogatásból számos rendhagyó, magas művészeti értéket képviselő eseményt valósítanak meg a térségben idén nyáron. A VEB2023 EKF által biztosított infrastrukturális fejlesztések később a települések lakosságát is szolgálják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában