Dicsérték az Istent

2022.07.10. 19:21

Az Eucharist zenekar és Mező Misi koncertezett Veszprémben

Az idén huszonöt éves fennállásuk jubileumát ünneplő Eucharist három éve Mező Misivel kiegészülve dicséri Istent. A veszprémi jezsuita templomban vasárnap két koncertet adtak, a zenekaralapító Gável András és testvére, Gellért barátaikkal együtt énekkel dicsőítették Istent.

Balla Emőke

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Gável András és Gellért két és fél évtizede aktív szereplője a hazai keresztény könnyűzenének. A fivérek 1997-ben hozták létre a Testvérek nevű együttest, melyet később Gável Testvérekre, majd Eucharistra kereszteltek át. Szeretnek Istennek énekelni, nyilatkozták. Hiszik, hogy az Istennek szóló dicséret kedves áldozat előtte. Örülnek, amikor a dicsőítésbe másokat is bevonhatnak. Jó megtapasztalni a Jézushoz való tartozás harmóniáját, vélik.
Az évek során számos zenész szolgált velük együtt. Mező Misi gitáros zenész, a Magna Cum Laude énekese vállalja, hogy fontos számára a hit. A Baptista Teológiai Akadémia missziói szakán 2018-ban teológiai diplomát szerzett, hogy minél többet megtudjon Istenről, a hitről, a Bibliáról. Veszprémben együtt lépett fel az Eucharist együttessel. 
Gável András a koncerten elmondta, örömmel érkeztek Veszprémbe, mely jövőre Európa kulturális fővárosa lesz. Jézus Krisztus a mi életünk, ő adja minden kultúrának az alapját, lényegét, fogalmazott. A zenészek arról énekeltek, hogy minden nap, örökké bíznak Jézusban, nincs nála méltóbb király. Aki elkezdi Istent dicsőíteni, annak megnyílik a szíve, mondták.
A programot a Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet szervezte, de minden felekezetből várták és fogadták a résztvevőket. Mindkét koncerten megtelt a templom érdeklődőkkel.

Forrás: Pesthy Márton / Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában