Kreatív feladatok

2022.08.03. 15:00

A formatervezéssel és a mozgóképkészítéssel ismerkedtek a diákok a veszprémi alkotótáborban

A Design és Egészség Modell Egyesület (DEMO) Stamp elnevezésű alkotóhetének a Deák Ferenc és a Hriszto Botev Általános Iskola biztosított teret.

Napló

Forrás: DEMO egyesület

Mindkét iskolában egy-egy formatervezési és médiaműhely workshopot hirdettek. Az egyesület arról tájékoztatott, hogy a foglalkozásokat designerek és művészhallgatók koordinálták. A formatervező csapat mind a két helyszínen egy-egy padot készített, különböző technikákat alkalmazva. 
Az alkotóhéten a táborozókat a KultúrAktív Egyesület tagjai is meglátogatták, és az Urbanity nevű játék segítségével adtak ötletet a gyerekeknek a formatervezési feladatokhoz. A médiaműhely résztvevői a Deák iskolában animációs rövidfilmet készítettek Egy madárpók vándorlásai címmel, míg a Botev iskolában táborozók Kerületi Képi ABC címmel hoztak létre egy rövidfilmet. 
A gyerekek a hét során megtanultak fúrni, csavart behajtani, fűrészelni és csiszolni, valamint belekóstolhattak a színészkedésbe, a kamera- és fényállások megfelelő összehangolásába, a vágásba, és megtudhatták, milyen lépései vannak egy film előkészületeinek. Az alkotóhét teljesen térítésmentes volt, és napi háromszori étkezést kaptak a táborozók. 

Forrás: DEMO egyesület

Az egyesület szeptembertől rendszeresen szervez eseményeket és foglalkozásokat több helyszínen is. A program a Veszprém-Batlaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában