Gazdag programkavalkád

2022.08.02. 17:30

Különleges fesztivált szerveztek Balatonszepezden

Méltatta Bíró Imre, Balatonszepezd polgármestere a Három templom - kultúrutca című kulturális fesztivál rendkívül gazdag programjait, melyeket hatalmas érdeklődés mellett a település három ikonikus helyszíne, a katolikus, a református és az evangélikus templom körül szerveztek meg nemrég.

Kovács Erika

A fesztiválon felléptek a Szepezdi Pacsirták is

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Nagyon fontosak a kitűnő és változatos programok az idegenforgalomban - érvelt egyebek mellett Bíró Imre. Balatonszepezd polgármestere a náluk lévők közül felidézte a nyári szezon és a strand megnyitóját, majd a gasztronómiai napokat, illetve a Három templom - kultúrutca nevet viselő kulturális rendezvényüket. Beszélt arról is, hogy a minőségi kínálat mellett nagyon lényeges az is, hogy az említett programok mindenkinek szóljanak, és sokrétűek, színesek legyenek. A tradicionális kulturális fesztivált a faluközpontban lévő három templom körül szervezték meg, nem véletlenül azokról is nevezték el. Ezekre az épületekre ugyanis nagyon büszkén tekintenek az emberek.
A gazdag programkavalkádot az önkormányzat, illetve Csehné Keller Nikoletta közművelődési munkatárs szervezte meg. Utóbbi azt mondta, céljuk az, hogy a község lakói és a hozzájuk látogatók számára sokrétű, színvonalas kulturális élményt biztosítsanak. Ezért értékőrző programok keretében mutatják be helyi kulturális és egyéb sajátosságaikat, így kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók, kirakodóvásár színesíti a programot, a gyermekekre külön gondoltak. Céljuk, hogy templomi koncerteket is szervezzenek a későbbiekben. 
A gazdag háromnapos programot a szepezdi Gesztenyevirág Nőegylet tavalyi közös képfestésével, illetve ennek folytatásával nyitották meg, korábban ugyanis száztízen festették meg a szepezdi körképet. Idén a Szepezdi mesék című képet festették meg közösen a Bertha Bulcsu Közösségi Ház udvarának falára kihelyezett festővászonra. Itt a helyi alkotókör, a Szepezdi Öltögetők foltvarró klub és fiatal tehetségek festményeiből kiállítást is nyitottak, majd a Szepezdi Pacsirták dalaira szórakozott a közönség. 

A rendezvénysorozatban lehetett látni még Hangodi László történész előadását, Vincze Lilla énekes és barátai műsorát, Fóris Rita és zenekara koncertjét. Mindemellett volt néptánc, bortörténeti program, kirakodó és borkóstoló. 
A programsorozat zárónapján Tóth Gábor Ákos legújabb könyvének bemutatóját, illetve Európa táncai címmel Bizják Dóra és Zentai Károly négykezes zongoraestjét tekinthette meg a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában