Baráti Kör

2022.10.26. 15:00

Őrzik Vajda Péter emlékét

Régóta dédelgetett álma valósult meg a pápai Petőfi Városbarát Egyletnek, amikor a civil társaság keretein belül létrejött a PVE–Vajda Péter Emlékház Baráti Kör.

Polgár Bettina

Varga Rita közös tájékoztatót tartott Kerecsényi Zoltánnal a PVE–Vajda Péter Emlékház Baráti Körről Fotó: PVE

Varga Rita vanyolai polgármester közös tájékoztatót tartott Kerecsényi Zoltánnal, a PVE ügyvivőjével, a baráti kör katalizátorával. Az eseményen elhangzott, amikor az egylet 2020/21-es Vajda-emlékprojektje tavaly nyáron lezárult és elkezdték a Petőfi-bicentenáriumra való felkészülést, nem szerették volna továbbra sem elfelejteni Vajda Pétert. - A Vajda-emlékprojekt során egy kedves kis baráti közösség kovácsolódott össze pápaiakból és vanyolaiakból, akik már igazság szerint a Vajda-emlékprojekt előtt is rendre részt vettek a helyi Vajda-féle emlékezet fenntartásában, akiknek szívügyévé vált a hajdani tudós poéta szellemi örökségének továbbéltetése. Az elkövetkező időkben hatékonyabban szeretnénk képviselni Petőfi Sándor előfutárának, példaképének, Vajda Péternek a lokális és környékbeli emlékezetét, szorgalmazni szeretnénk szülőházának „interaktív” emlékhellyé alakítását – emelte ki Varga Rita. Hozzátette, nem mellékes, hogy 2023-ban, a Petőfi 200. születési évfordulóval egyidejűleg Vajda Péter születésének a 215. évfordulója is lesz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában