Három énekes három nyelven egy célért

2022.12.19. 09:00

A gyermekekért énekelnek az év karácsonyi dalában

A közös zenélés támogató, segítő, felemelő és összekötő erejét mutatja meg a Csendes éj különleges feldolgozása, melyben lovári, angol és magyar nyelven csendül fel a klasszikus ünnepi dal. A felvételen Lakatos Mónika, Nótár Mary, Takács Nikolas és a Szent Efrém Férfikar mellett a Közös hang programban részt vevő gyerekek és mentortanáraik zenélnek.

Balla Emőke

Lakatos Mónikát a veszprémi közönség december 1-jén hallhatta, a Mendelssohn Kamarazenekarral és férjével, Rostás Mihály „Mazsival" adott közös koncertet a Hangvillában, a Találkozások zenevárosban projekt keretében.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Közös hang a Danubia Zenekar és a Máltai Szimfónia közös programja a felzárkózó településeken élő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zenei esélyteremtő programjában tanuló gyerekek művészi integrációjáért. A program során a zenekar tagjai személyes kapcsolatot alakítanak ki a Máltai Szimfóniában hangszeren tanuló gyerekekkel és tanáraikkal, a rendszeres találkozások során közös művészi célokat álmodnak meg, majd a közös próbákat követően együtt lépnek fel. A Máltai Szimfóniával közös program során a Danubia Zenekar tagjai az elmúlt két évben rendszeresen látogatták a Tarnazsadányban, Tarnabodon és Erken hangszeren tanuló gyerekeket. Együtt zenéltek, előkészítve a fellépéseket, ahol a gyerekek és a zenekar tagjai kimondottan ezekre az alkalmakra készült műveket mutattak be.

Idén decemberben a Máltai Szimfónia további helyszíneire, Baktakékre, Érténybe, Nyírkátára és Budapest környéki településekre is ellátogat a Közös hang program. A találkozások célja további gyerekek és régiók megszólítása, bevonása a programba, illetve motiválásuk a későbbi, közös nagykoncerteken való részvételre, valamint az eddigi együttműködés során bevont gyerekek és tanáraik támogatása. A Máltai Szimfónia művészeti vezetője, Báder Ernő ötlete volt, hogy a hónapok óta tartó közös munkát ne csak koncerteken, hanem egy közös dalban is megmutassák az ifjú zenészpalánták és mestereik. Így született meg a Csendes éj mostani feldolgozása, melyben hazánk kiemelkedő énekesei, Lakatos Mónika, Nótár Mary és Takács Nikolas énekli a vezérszólamot.

Lakatos Mónikát a veszprémi közönség december 1-jén hallhatta, a Mendelssohn Kamarazenekarral és férjével, Rostás Mihály „Mazsival" adott közös koncertet a Hangvillában, a Találkozások zenevárosban projekt keretében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában