Tanárok és diákok muzsikáltak

2022.12.03. 20:00

Adventi koncertet szerveztek a veszprémi evangélikus templomban

A Balatonfűzfői Irinyi János Általános iskola és AMI tanárai és diákjai zenéltek a veszprémi evangélikus templomban tartott szombat esti adventi koncerten.

Balla Emőke

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A veszprémi evangélikus gyülekezetben hagyomány, hogy az adventi időszakban ünnepi muzsikával ajándékozzák meg a közönséget, nemcsak a gyülekezet tagjait, de a más felekezetből, más városból érkezőket is. A mostani programot Kiss Szilvia és Mátrai Rita kántor szervezte, a hallgatókat Isó Zoltán lelkész köszöntötte.

A koncerten a Kosztyán és Bojnécz család tagjai, valamint a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai – Kiss Szilvia, Mészáros Márta, Marosné Kovács Tünde – adventi, karácsonyi műsorral léptek fel, az Irinyi zenekart Hégely Ákos karmester vezényelte. Többek között Vivaldi-, Mozart-, Händel- és Purcell-művek hangzottak el, néhány karácsonyi dalt – Dicsőség, Mennyből az angyal, Ó, gyönyörű szép, Pásztorok, pásztorok – a közönség a zenészekkel, a zenekarral együtt énekelt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában