Adventi hangulatban

2022.12.12. 11:00

Versekkel, dalokkal várták a karácsonyt az ajkai irodalombarátok

Karácsonyváró zenés irodalmi délutánra hívta az érdeklődőket a Szépírók Társasága és a Bodza együttes advent harmadik vasárnapján az ajkai Városi Múzeumba.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Oravecz Edit szervező köszöntőjét követően Poczai Dávid egy Ady-verset szavalt. A műsorban elhangzott az ajkai Ország-Kónya Júlia egyik megzenésített verse is. A szépírók közül D. Makkay Mária Szeretni jó és Pereg az eső és az élet című saját versét mondta el. Horváth Sándorné Karácsony, Fábián Sándor Várakozás és Karácsonyvárás, Némethné Péntek Zsófia Adventi gyertya üzenete, Trinfuj Mihály Helyzetjelentés, Józsa Károly Karácsonykor, Oravecz Edit Csend című költeményét hallhatták az érdeklődők. Bakonyi Zoltánné Karácsonyi bejgli című írását olvasta fel. 

A Bodza együttes tagjai  ünnepi hangulatú dalokat szólaltattak meg hangszereken. Zárásként a közönséggel együtt énekelték a Kiskarácsony, nagykarácsony című dalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában