Megismerhetjük Petőfi egyetlen Várpalotán írt versét

2023.02.14. 07:00

Kis időre a házasságkötő terembe költözik a könyvtár

Átmenetileg új helyszínen, a Szent István út 1. szám alatt, a volt házasságkötő terem helyén működik a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtár. Az intézmény a tervek szerint ez év őszén költözhet vissza az addigra korunk színvonalához mérten megújuló, megszokott helyére.

Szabó Péter Dániel

A volt házasságkötő teremben kisebb területen ugyan, de működik a várpalotai városi könyvtár

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az olvasás szerelmesei a korábbinál kisebb alapterület miatt az ideiglenes helyszínen a legkeresettebb kötetekkel találkozhatnak, mintegy hatezer kötetből áll a kínálat. Továbbra is változatlan az e-book-szolgáltatás, a hangoskönyvek terén viszont korlátozott a kínálat. A nyitvatartási idő nem változott – sorolja a tudnivalókat Budai László. A városi könyvtár vezetője hozzátette, a Petőfi-emlékév kapcsán idén a költőhöz kapcsolódó játékokra hívja a városlakókat az intézmény. 

– Azt a célt tűztük ki, hogy Petőfi Sándor egyetlen Várpalotán keltezett versét, a Szeget szeggel című költeményt megismertessük a város lakosságával. Ehhez kötődően játékot is hirdetünk. Slam poetry-szöveget vagy bármilyen verses átiratot szívesen fogadunk minden korosztálytól. Akik nem szeretnek vagy nem tudnak verset írni, azokat sem szeretnénk kihagyni a játékból, tőlük a kedvenc versidézetüket várjuk – mondja Budai László, akitől megtudtuk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán rengeteg érdekes programmal készülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában