Megméretés Ajkán

2023.03.07. 11:00

Évtizedek óta népszerű a szavalóverseny

A kisiskolások vidám, vicces, a szakiskolások komoly és nehéz verseket mondtak az ajkai Molnár Gábor iskola szavalóversenyén, amelyre Veszprém vármegye négy városából érkeztek irodalomkedvelő tanulók.

Tisler Anna

A győztesek az ajándékkal

Fotó: Tisler Anna

Stenger-Zubács Szilvia intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy akik ide eljutottak, mindannyian győztesek, ugyanis saját iskolájuk versenyét megnyerték. Minden iskolából két-két alsós, felsős és szakiskolást neveztek tanáraik. A szavalóversenyt évtizedek óta szervezik, töretlen népszerűségnek örvend. 

Az alsó tagozatosoknál Bogdán Roland (Veszprém), Tászler Amina (Pápa), Horváth Roxána (Pápa) lett a sorrend, különdíjat kapott az első osztályos Laczó Levente (Ajka). A felső tagozatosoknál a legjobb két szavaló, Magyarosi Dorina és Lengyel Benjámin a szervező iskola diákja, a harmadik helyezett Nagy Levente Veszprémből érkezett. A szakiskolásoknál megosztott első helyen végzett Máté Mózes András (Veszprém) és Pente Kevin (Pápa), második lett Csikó Richárd (Pápa), harmadik Pozsár Attila (Veszprém). 

A helyezettek könyvet, édességet és kisebb ajándékokat kaptak, csoki és emléklap mindenkinek járt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában