Gálakoncert

2023.03.16. 16:00

Hatvanéves az ajkai zeneiskola

Vörös Szilvia nemzetközi hírű operaénekes is fellép a tervek szerint a Kocsár Miklós Zeneiskola fennállása 60. évfordulója alkalmából szervezett gálakoncerten, amelyet május 26-án este 6 órakor tartanak a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.

Tisler Anna

A hatvanéves ajkai zeneiskola vezetője, Szücs Krisztián

Fotó: Gyarmati László

A gálakoncerten az Ajkai Napok programsorozat első rendezvénye lesz. Szücs Krisztián intézményvezető, az iskola egykori növendéke elmondta, hogy a rendezvény fővédnöke Kocsár Miklós özvegye, Herboly Ildikó, és meghívást kapott fia, Kocsár Balázs, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója. 

Az intézménynek Szücs Krisztián a hatodik vezetője. Az első kettő már nem él, Erdélyi Tibornét, Meggyes Miklósnét és Cserményi Zsoltot, valamint minden tanárt, aki a kezdeti években tanított, és az elsők között végzett növendékeket meghívták. Az induláskori tanári karból már senki nem él, de olyan, aki 50–55 évet tanított, sok van. Több egykori növendék ma már tanárként van jelen az intézmény életében. Az ünnepségen a kamarakoncerten sokan szeretnének zenélni, ezért szólóprodukciók helyett kamaracsoportokat alakítanak. A műsort az iskola udvarán tanár-diák találkozó követi. A jeles alkalomra jubileumi kiadvánnyal is készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában