A víz világnapjára

2023.03.21. 19:00

Játékos vetélkedésre invitálják a gyerekeket

A víz világnapjára (március 22.) és az Internet Fiestára (március 23-30.) előrevetítve kétfordulós játékot hirdet gyerekek részére a sümegi Városi Könyvtár.

Szijártó János

A víz létünk alapfeltétele, ezért fokozottan kell rá vigyáznunk. A víz világnapjához kapcsolódva különböző vetélkedőkkel, pályázatokkal hívják fel a figyelmet erre világszerte

Forrás: Szijártó János/Napló

Az első fordulóra "vizes témában" várnak bármilyen technikával készült alkotást, amelyeknél az az újrahasznosítást is ajánlott figyelembe venni. Az elkészült műveket március 30-ig kell eljuttatni a könyvtárba.

A második kör az online vizes játékon való részvétel, amelyet az Internet Fiesta idején tehetnek meg a jelentkezők, akár családostól. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség több mint két évtizedes hagyományra tekint vissza, amikor – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét az Internet Fiesta megszervezésére biztatja a hazai könyvtárakat. Az idei Internet Fiesta célja a digitális kompetenciák erősítése, az internet felhasználási lehetőségeinek széles körű bemutatása, a játékos tanulás módszereinek terjesztése, a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeinek megismerése. Továbbra is szükség van olyan eseményekre, amelyek a biztonságos nethasználatra, a közösségi média lehetőségeire és veszélyeire hívják fel a figyelmet. Az idei fesztivál programjait március 23-30. között tartják személyes és virtuális formában. Az ehhez szükséges link és egyéb információ a Városi Könyvtár oldalán lesz elérhető március 23-tól. A megfejtéseket a könyvtár e-mail címére várják március 30-ig.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában