InterUrban

2023.04.02. 12:00

A dj-k zenéltek, a biciklis karaván bejárta Veszprémet

Nem mindennapi zenés kerékpáros menet haladt végig a városon szombaton sötétedéskor.

Marton Attila

Fotó: Benkő Péter

 

A Kossuth utcán már fél héttől gyülekeztek a biciklisek: fiatalok, családosok gyermekkel és idősebbek egyaránt. A résztvevők nem szokványos bringás felvonulásra gyűltek össze: a menetet ugyanis a Liverpoolból érkező kétaggú Dogshow formáció vezette. A harminc körüli testvérpár tagjait egy-egy bicikli húzta: egyikük dobolással, másikuk elektronikus zenével pezsdítette fel a hangulatot. 

A rendőrök és polgárőrök által biztosított menet – amelyben száznál is több biciklis haladt – szinte az egész várost bejárta szombaton kora este: a sétálóutcáról a Jutasi út felé indultak a biciklisek, majd végighaladtal az Agóráig, ahonnan a Halle, a Pipacs és a Hold utcán át ért ki a menet a Cholnoky Jenő utcára, majd a Cserepes és az Egyetem utcán keresztül jutott el a célállomásra, az Óváros térre, ahol a városháza előtt a felvonulást is végigzenelő duó rögtönzött koncertet. 

A felvonulás egyébként az Egyetem utcát leszámítva végig kerékpáros útvonalon vagy nyomvonalon haladt, a menethez bárhol csatlakozhattak a kerékpárosok. A felvonulást az InterUrban, a Magyar Kerékpárosklub veszprémi szervezete, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és a Balaton Bike Tour szervezte közösen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában