Kortárs fotók

2023.04.14. 15:00

Felnőtteknek ajánlott kiállítás nyílik szombaton a Csikász Galériában

A no/body/nem/test című, fototaxis 2 – női testképek alcímű kiállítás április 15-én, szombaton 18 órakor nyílik meg a Csikász Galériában.

Marton Attila

A Fototaxis címmel 2019-ben induló, idén második alkalommal megrendezendő kiállítássorozaton fiatal kortárs fotósok alkotásait mutatják be. Az idei válogatásban olyan női alkotókkal találkozhatnak a látogatók, akik kifejezetten a női testtel, annak reprezentációjával, biológiai és társadalmi észlelésével foglalkoznak. A tárlaton Bede Kincső, Bilák Krisztina, Kis-Kéry Anna, Szombat Éva, Simon Zsuzsi, Lázár Eszter és Nagy Iza alkotásai láthatók. Mivel a kiállításon szereplő művek meztelenséget és szexuális tartalmakat is ábrázolnak, ezért megtekintését 18 éven felüliek számára ajánlják. A kiállítást Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai központ kurátora nyitja meg A kiállítás kurátora Gerhes Gábor képzőművész, egyetemi oktató, társkurátora Áfrány Gábor médiaművész, a Művészetek Háza Veszprém munkatársa. 

A kiállítás május 7-ig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában