Gálahangverseny a zeneiskolában

2023.04.04. 17:30

Hárman vehették át a Csermák-díjat

Két növendék és egy zongoratanárnő kapta idén a Csermák-díjat a veszprémi zeneiskolában. Az elismerést a Csermák-napok záróeseményén adták át a zeneiskolában tartott gálahangverseny részeként, amelyen az intézmény együttesei, valamint idén először a néptánc- és balett-tagozat növendékei is színpadra léptek.

Marton Attila

Uher Bertalan intézményvezető, Onoferné Kecskés Judit, Bojnécz Eszter Anna és Gaál Gabriella

Forrás: Csermák Antal Zeneiskola

A Csermák-díjat a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány és a nevelőtestület döntése alapján Gaál Gabriella hegedű és kamara tanszakos növendék, Bojnécz Eszter Anna hegedű tanszakos növendék és Onoferné Kecskés Judit zongoratanárnő, korrepetitor vehették át. 

A méltatásban elhangzott, Gaál Gabriella 12 évig a vonós tanszakon, jelenleg a kamarazene tanszakon folytatja zenei tanulmányait a Csermák zeneiskolában. Kiemelkedő eredményt ért el házi és regionális versenyeken korábban Tóth Péterné tanítványaként, majd Bendik Ágota hegedűtanár osztályában. Tavaly a keszthelyi Helikonon szólóhangszer kategóriában kiemelt díjazott lett. Korán bekerült a zeneiskola Tücsök zenekarába, majd a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekarba, ahol jelenleg ő a koncertmester. 

Bojnécz Eszter nyolcadik éve hegedű tanszakos tanulója a zeneiskolának, a Simonyi Zsigmond Általános Iskola Ének-zene tagozatának végzős tanulója. Több térségi hegedűversenyen ért el dobogós eredményt, valamint megyei és regionális szolfézsversenyeken szerzett arany és bronz minősítést. Bojnécz Eszter Gál Csilla hegedűtanár és Erdélyi Ágnes szolfézstanár tanítványa. 

Onoferné Kecskés Judit a Pécsi Zeneművészeti Főiskolán szerzett zongoratanári diplomát. Először a komlói Erkel Ferenc Zeneiskolában dolgozott, 1984 óta a veszprémi Csermák Antal Zeneiskolában tanít. A méltatásban kiemelték, számos növendéket készített fel szóló és négykezes versenyekre. Eleinte a zongoratanítás tette ki óráinak jelentős részét és néhány órában korrepetitorként is működött, mára ez felcserélődött, főként zongorakísérőként dolgozik. Növendékei sikeresen szerepeltek házi versenyeken, megyei és regionális versenyeken is. Számos regionális és országos versenyen működött közre zongorakísérőként, amelyeken többször érdemelt ki zongorakísérői különdíjat.  

A Csermák-napokat a megszokottnál néhány héttel korábban tartották, a programban ütőskoncert, regionális zongoraverseny és fúvósshow is szerepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában