Könyvtár

2023.04.14. 21:00

Idén is csatlakoztak az Internet Fiestához

Egyéni felhasználók – Mikroközösségek – Metaverzum címmel indult útjára idén az Internet Fiesta országszerte, amelyhez ezúttal is csatlakozott a sümegi Városi Könyvtár.

Szijártó János

Remek alkotások érkeztek a Városi Könyvtár felhívására az újrahasznosítás jegyében Fotó: a szervezők

A program részeként az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet a szervezők az egyik délelőttön, amikor a Ramassetter Általános Iskola 6. osztályos diákjai részére Molnár András rendőr őrnagy tartott tanulságos eseteket bemutató előadást.  Külön kiemelte, hogy tudatosan kell használni az internetet, hiszen a bejegyzésekkel, hozzászólásokkal, képekkel digitális lábnyomot hagyunk magunk után a világhálón, ezek onnan soha nem törlődnek. Ez azt jelenti, hogy később, akár évek múltán is felhasználhatók a feltöltő ellen.

Mivel idén az Internet Fiesta a víz világnapját követő napon indult el, egy hat feladatból álló családi online vizes játékot hirdetett meg a Városi Könyvtár. Helyes megfejtés esetén a játékok végén kapott szótagokat össze kellett olvasni, az így keletkezett kifejezést e-mailben várták a megfejtőktől. A játékot úgy állították össze, hogy a család minden tagját megmozgassák, a kicsiktől a nagyokig. Végül az újrahasznosítás jegyében olyan kreatív alkotások érkeztek a könyvtár felhívására, hogy fáradozásukért minden alkotót megjutalmaztak egy ajándékcsomaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában