A Csigó Malom nyári programjai

2023.04.16. 21:00

Kölcsönhatások, művészetek találkozása keresztül Európán

A gyulakeszi Csigó Art Pont összművészeti rendezvénysorozata nyár elejétől ősz végéig Kölcsönhatások, művészetek találkozása keresztül Európán címmel várja az érdeklődőket, néhány kivétellel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt, a VEB 2023 Kultháló Program keretében szervezik az eseményeket.

Tóth B. Zsuzsa

A Jávorkai fivérek minden alkalommal nagy sikert aratnak, idén is fellépnek a Csigó Malomban

Forrás: archív

Június 15-én a rendezvénysorozat megnyitóját követően kortárs csoportos nemzetközi kiállítást nyit meg Török Judit, az észak-olaszországi Villa Biener Arte contemporanea művészeti galéria és nemzetközi művésztelep tulajdonosa, művészeti igazgatója. Azt követően Rost Andrea operaénekes ad koncertet tanítványaival. Másnap előadáson, beszélgetésen találkozhat a közönség az alkotókkal és mindenki megismerheti az olaszországi művésztelepet. 

Július elsején Illés Eszter fuvolaművész, Miksch Adrienn operaénekes és Fejes Krisztina zongoraművész ad koncertet. Július nyolcadikán Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos lép fel megzenésített Kányádi-versek előadásával a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány saját programja keretében, július 14-én pódiumbeszélgetés és koncert lesz Zoboki Gábor építésszel és Prunyi Ilona zongoraművésszel. Július 20-án és másnap workshopra várja az érdeklődőket növendékeivel Csermák Éva hegedűművész. Éva koncertet ad július 22-én is Rohmann Ditta gordonkaművésszel és Németh András zongoraművésszel, valamint növendékeikkel. Július 28-án a Csigó Malom saját programja keretében Dés László lesz a vendég, augusztus negyedikén Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám gordonkaművész Molnár Levente operaénekessel érkezik. Augusztus 12-én Kertesi Ingrid operaénekes növendékeivel és Kéry Tamás zongoraművésszel ad koncertet. Augusztus 26-án az Eger-víz nap keretében Boros Misi zongoraművész játszik, szeptember másodikán Rákász Gergely orgonaművészt köszöntheti a közönség. Freund Tamás neurobiológus szeptember nyolcadikán tart előadást. A programok keretében szeptemberben és októberben Nyitott műtermek nemzetközi kitekintéssel címmel műterem-látogatás sorozatot szerveznek a júniusban nyíló kiállítás résztvevőinél, öt Balaton-felvidéki alkotónál. Többek között Gábor Áron festőművész és G. Heller Zsuzsa szobrász-keramikus művész, T. Szabó László képzőművész mutatkozik be. A malom önálló programja egy interaktív jelmezbemutató lesz még Tordai Hajnal jelmeztervező alkotásaiból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában