Folkkvintett

2023.04.11. 19:00

Madarak az irodalmi klubban

Áprilisban folytatja irodalmi klubját a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány. Az elmúlt években irodalmi esteket, verskoncerteket, könyvbemutatókat a Káli-medencébe hozó alapítvány igen erősen kezdi a 2023-as évet, ugyanis Navratil Andrea Folkkvintett előadását, a Daram daram madaram című darabot hozzák el a mindszentkállai művelődési házba.

Hegyi Zoltán

Forrás: Napló

A költészet napja alkalmából, április 14-én 18 órakor bemutatandó darabban kortárs, klasszikus és jazz „tollazatban" magyar és bolgár népdalokon alapuló dalciklusok és magyar költők versrészletei hangoznak el. Az est zeneszerzője két hazai összeszokott komponista, zenész: Csengery Dániel és Mátyássy Szabolcs. Közös szándékuk és reményük az, hogy a mai kortárs-klasszikus zenei világ sokrétű eszközeivel újfajta megvilágításba helyezzék az eredeti népdalok szépségét. Ezt két kivételes tehetségű, de más-más műfajban jeleskedő szólista, Navratil Andrea (népdalénekes) és Grósz Zsuzsanna (zongoraművész) fogja interpretálni. Zenészbarátaik segítségével és a népdalokban oly sokszor megénekelt madarakkal szárnyra kelve kalauzolnak el minket a Kárpát-medencétől egészen Bulgáriáig. 

Az est közreműködői: Grósz Zsuzsanna – zongora, Navratil Andrea – ének, próza, Bede Péter – fúvós hangszerek, Gyulai Csaba – ütős hangszerek, gadulka, Lázár Gyula – bőgő.

Az alapítvány összes rendezvényéhez hasonlóan ez az est is ingyenes a közönség számára, köszönhetően a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában