Népmesei hagyományok

2023.04.28. 17:00

Meseműhely és játékfoglalkozás a Jutasi KözTérben

A Veszprémi Érseki Főiskola az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében Az ezerarcú nők – lélekfrissítő meseműhely nőknek és Problémamegoldás játszva Lego-elemekkel címmel csoportfoglalkozásokat szervezett a Jutasi KözTérben.

NA

Forrás: szervezők

A meseműhely keretében Nagy-Kalmár Szilvia beszélt a Veszprém–Balaton térség népmesei hagyományaira építő meseterápia gyógyító hatásáról és az alkalmazás lehetőségeiről – tudtuk meg a szervezőktől. A résztvevők megtudhatták, hogy a meseterápia az ősi bölcsességet, tudást hordozó népmeséket hasznosítva keres megoldást a mindennapi kihívásokra. A módszer célja, hogy felszínre hozza azokat az erőforrásokat, melyek segítenek megküzdeni a külső, belső akadályozó tényezőkkel, útnak indítva a bennünk lévő hőst. A mesét ráhangoló beszélgetés, verselés, éneklés vezette be, majd a megtapasztalt élmények feldolgozását kreatív alkotómunka követte. A programon részt vevő hölgyek lélekben felfrissülve távoztak.

Ugyanakkor a napokban Lego-foglalkozással zárult a Veszprémi Érseki Főiskola Életvezetés, életvitel a Veszprém–Balaton térség kulturális életében című programsorozata. A kis csoportos foglalkozások során a résztvevők megtapasztalhatták, hogy az emberi kapcsolataink során felmerülő konfliktusok alkalmával, kihívást jelentő helyzetekben nem mindig tanácsra van szükségünk ahhoz, hogy megtaláljuk a megoldást, hanem arra, hogy nézőpontot tudjunk váltani. Ennek egyik eszköze egy speciális Lego-csomag volt, melyből Kaszás Ágnes coach, facilitátor instrukciói segítségével változatos, egyedi, néha meglepő építmények születtek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában