Irodalmi kör

2023.04.12. 16:00

Petőfire és József Attilára emlékeztek a szépkorúak

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének Irodalmi Köre is megemlékezett a magyar költészet napjáról. A kötetlen hangulatú délutánon a kör tagjai ismert és kevésbé ismert Petőfi Sándor- és József Attila-verseket szavaltak el.

Haraszti Gábor

Rendszeresen tart összejöveteleket a nyugdíjas irodalmi kör

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Közel húsz fővel működik a kör, melynek többségében pápaiak a tagjai. A nyugdíjasok rendszeresen lépnek fel különböző kulturális eseményeken és szerveznek saját felolvasásokat.

– Egyesületünknek több amatőr művészeti csoportja van, ilyen a nagyon aktív irodalmi kör is, mely rendszeresen tart foglalkozásokat – mesélte Baán Éva, az egyesület elnöke. – A költészet napjáról az ország minden részében megemlékeztek, így az irodalmi kör is ezt tette, hiszen az is a célja, hogy minden olyan eseményt felidézzen, mely a költészethez kapcsolódik.

A rendezvényen Puskásné Tófeji Valéria köszöntötte a megjelenteket, a műsort pedig Csukárdi Tibor, a kör vezetője állította össze, aki, mint mesélte, mindenki a számára legkedvesebb Petőfi- vagy József Attila-verset szavalta el a tagoknak.

– A költészet napját rendszeresen megünnepeljük, nagyjából húsz fő látogatja rendszeresen az összejöveteleket, a kör átlagéletkora 80 év fölött van. Sok szép vers hangzott el a délután folyamán, jó volt ilyen hosszú idő után ismét találkozni az egyesület tagjaival – mondta Csukárdi Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában