Videó Petőfi megzenésített verséhez

2023.04.05. 11:30

Vastag Tamással és kutyás kutatómentőkkel forgattak klipet Veszprémben

Zenés videóklipet forgatott Veszprém több különleges helyszínén hétfőn a Petőfi színház. A társulat emiatt járt kamerásokkal többek közt a Séd partján, a Margit romoknál, a felvételeken közreműködnek ismert helyiek és például kutyás kutatómentők, az énekes szólista pedig Vastag Tamás.

Rimányi Zita

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

A “Nem megyek én innen sehova…” című dal a Veszprémi Petőfi Színház új darabjában, a PETŐFiFJÚ című musicalban szerepel, az egyik betétdala. Petőfi Sándor versét dolgozza fel, azt zenésítette meg az ősbemutató zeneszerzője, Szomor György. A hozzá készült videóklippel a társulat célja, hogy Veszprém himnuszává váljon, és országos terveik is vannak vele. 

A klip felvételei hétfőn egész napos forgatás keretében készültek el. A X-Faktor című tehetségkutató műsorban ismertté vált veszprémi énekes, Vastag Tamás közreműködött szólistaként. A színészekkel, a színház dolgozóival tartottak rajta kívül a város ismert arcai, meghatározó közösségei: néptáncegyüttesek tagjai, a rendőrség, a kutatómentők emberei, gyermek- és ifjúsági csoportokhoz, nyugdíjasklubokhoz tartozók. Ennek révén is bemutatja a klip a város értékeit. 

A forgatás reggel az Óváros téren kezdődött, majd a Margit romoknál, a Szerelem szigeten, a Kolostorok és kertek rendezvénytéren a Séd partján folytatódott és a színház előtti dísztéren fejeződött be. A klippremiert április 20-án, csütörtökön 17 órakor a VI. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának megnyitóján, a Léleknyitogató Ceremónián tartják meg, így ez lesz a fesztivál egyik felemelő pillanata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában