Ajka Kampusz

2023.04.19. 12:00

VR: szinte bármit megtehetünk, amit szeretnénk

A veszprémi Pannon Egyetem Ajka Kampusz nagytermében Szücs Veronika egyetemi docens Virtuális valóság és alkalmazásai című előadásában a virtuális valóság (VR) technológiájának múltját és jelenét mutatta be. Az előadás során szemléltette, hogy a VR-technológiák hogyan képesek kielégíteni az emberi fantáziát olyan körülmények között, amelyek az átlagember számára nem elérhetőek.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Gyarmati László

Az előadás további részében a virtuális valóság technológiájának legfontosabb jellemzőit ismertette az előadó. Elmondta továbbá, hogy a VR-technológia lehetővé teszi, hogy az ember egy teljesen más világba lépjen be, ahol szinte bármit megtehet, amit csak szeretne; hogy az ember olyan dolgokat próbáljon ki, amelyeket általában nem tehetne meg, ilyen lehet például az ejtőernyős ugrás, versenyautó vezetése, vagy boltba járás nélkül felpróbálni a legújabb divatmodellek ruháit. 

Az egyórás előadás során az előadó bemutatta, hogy a virtuális valóság mint technológia hogyan alkalmazható hatékony eszközként az élet különböző területein. A virtuális technológia az előadó szerint lehetővé teszi, hogy az ember hatékonyabban tanulhassa meg a különböző tevékenységeket, így az élet számos területén alkalmazható, mint például a szórakoztatóiparban, de az oktatásban, kiképzésben, az orvostudomány vagy a honvédség is használja ennek a technológiának valamelyik válfaját jelenleg is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában