Helyi kultúra

2023.05.27. 07:00

Az operettfesztivál második napjának programja

A VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált a Veszprémi Petőfi Színház rendezi meg.

Rimányi Zita

Második napján, június 16-án 11 és 18 óra között újdonsággal várják a kicsiket és a nagyokat. A Csürdöngölő Kulturális Egyesület jóvoltából a színházkertben népmesemondó jurtában egész nap különböző, izgalmas meséket hallhatnak az érdeklődők professzionális és szárnyukat bontogató népmesemondóktól. Aztán 15 órától szintén a gyermekeké a főszerep, ugyanis a Kelekótya Haramiák bábmesejáték veszi kezdetét a színház új épületében, a Petőfi NézőPont termében.

Ismét a fesztivál vendégeként köszönthetik a szervezők a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának tagját, Galambos Erzsit, akivel 16.30-tól Kellerné Egresi Zsuzsanna kreatív menedzser, igazgatóhelyettes beszélget életútjáról, az operett műfajhoz kötődéséről.

Az idei fesztivál vendége Székesfehérvár, képviselői számos művészeti programmal színesítik a négy napot. Többek között a második napon a dísztéren 18 órától a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar hangolja az esti előadásra az érdeklődőket, majd 19 órától a nagyszínpadon a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra készült, Kálmán Imre egyik legismertebb operettje, a Rátonyi Róbert egyik leghíresebb szerepét adó Csárdáskirálynő várja a közönséget Mészáros Árpád Zsolt rendezésében, tánckarral és zenekarral kiegészülve. „Régóta tervben volt az előadás színpadra állítása, azonban egyetértettünk abban, hogy ha saját előadást mutatunk be az operettfesztiválon, az 2023-ban, az EKF és Rátonyi Róbert születésének századik évfordulójának évében legyen – fogalmazott Keller János, az operettfesztivál művészeti vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában