Májusi megmérettetések

2023.05.21. 10:00

Ismét jól szerepeltek a Járdányi növendékei

A tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola növendékei szép eredményeket értek el a májusi megmérettetéseken.

Szijártó János

A Király család kamaraegyüttesének előadása az anyák napi hangversenyen Tapolcán. Erik (középen) és Alex furulyán, Emőke hegedűn, édesanyjuk, Emőke Mária zongorán játszott. Emőke és Alex szolfézs- és népdaléneklésben is bizonyított az országos versenyen

Fotó: Szijártó János/Napló

Mint megtudtuk, Körmendi Tamás Fertődön a XIII. Regionális Furulyaversenyen vett részt, ahol a harmadik évfolyamosok között szerepelt és ezüst minősítést szerzett. Az elismerésre méltó teljesítményhez felkészítő tanára, Haga Kálmán és zongorakísérője, Egyedné Somogyi Hajnalka is hozzájárult.

Király Emőke és Király Alex a XIII. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Verseny országos döntőjén vett részt Debrecenben, miután márciusban a győri területi válogatón bebizonyították, hogy a legjobbak közé tartoznak. Ez aztán a napokban rendezett debreceni versenyen is egyértelmű volt, hiszen Alex a II. korcsoportban első helyezett lett, míg Emőke a IV. korcsoportosok között a harmadik helyet szerezte meg, sőt, különdíjat kapott improvizációért, műdaléneklésért és népdaléneklésért. Tanári különdíjat vehetett át Haga Kálmán kiváló felkészítő tanári munkájáért. Alexet és Emőkét Haga Kálmán és Király Lajos készítette fel a versenyre, a zongorakísérő a két testvér édesanyja, Király Emőke Mária volt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában