Eiter István fotókiállítása

2023.05.04. 12:00

Közös kompozíció a természettel

Nekem a Kis-Balaton címmel nyitották meg a napokban Eiter István fafaragó és természetfotós szemet gyönyörködtető fotókiállítását Sümegen, a püspöki palotában.

Szijártó János

A napokban nyitották meg Eitner István fafaragó és természetfotós látványos fotókiállítását a püspöki palotában

Fotó: Szijártó János/Napló

– Az ilyen és ehhez hasonló kiállítások arra is jók, hogy személyesen találkozhassunk a képek alkotójával – mondta köszöntőjében Kende Kata, arra utalva, hogy a tárlathoz kapcsolódó esetleges kérdésekre azonnal választ is kaphatnak  az érdeklődők az erre legilletékesebb személytől, magától az alkotótól. Hozzátette, régi barátság fűzi Eiter Istvánhoz, aki fafaragóként is elismert szaktekintély, s ebből kifolyólag a szomszédos teremben azokból a munkáiból is ízelítőt kaphatnak az látogatók. 

A Nekem a Kis-Balaton című kiállítás a természet csodálatos világát eleveníti meg különböző madarakon keresztül, amelyeket a fotós türelme, kitartása, tudása érlelt szemet gyönyörködtető képekké. A püspöki palotában látható színek, formák kavalkádja sok-sok óra, nap, hét vagy éppen hónap, év munkájának gyümölcse, ami a falakon egy időben, egyszerre jelenik meg, és a sok egyedileg megalkotott kép ezáltal válik komplett kompozícióvá, egy elismerésre méltó tevékenység összegzésévé. Olyanná, amit érdemes megtekinteni. Nem véletlen, hogy komoly érdeklődés mutatkozott Eiter István tárlata iránt. 

Fotó: Szijártó János/Napló

Az ünnepélyes megnyitón a püspöki palota vezetése nevében megszólaló Szokoliné Kocsis Mária, valamint Kende Kata köszöntője mellett Zöldy Pál szívhez szóló furulyajátéka is remekül illeszkedett az alkalomhoz, teljessé téve az élményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában