Kőfeszt

2023.05.18. 17:40

Pünkösdi táncház

A tavalyi jelentős szakmai és közönségsiker után idén második alkalommal rendezik meg a Káli-medence falvaiban a Kőfeszt - A szabad táncház elnevezésű eseménysorozatot.

Hegyi Zoltán

Fotó: Hegyi Zoltán

Amint azt a salföldi sajtótájékoztatón az “adatközlőktől”, Csúri Ákostól, Kovács Norbert “Cimbitől” és Buzás-Jáger Anikótól, az EKF Veszprém-Balaton 2023 pályázati koordinátorától megtudtuk, május 26.és 29. között négy nap, nyolc település, mintegy száz program, több száz táncos és énekes várja a valószínűleg többezernyi érdeklődőt. 

A középpontban ezúttal a táncházak bölcsője, Szék áll, de felcsendül kalotaszegi, szatmári, mezőségi, gyimesi, vajdaszentiványi, felcsíki és szászcsávási muzsika is, és a legjobb tánctanárok vezetésével lehet elsajátítani a tánclépéseket, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki részese lehessen a zenének és a táncnak. 

A II. Kőfeszt - A szabad táncház célja többek között a hagyományőrzés (bár a hagyományt nem kell őrizni, pláne, ha szabad a tánc) és a hagyományélés, valamint tisztelgés az ősök és azok előtt, akik már nem lehetnek köztünk. A családi programnak is nagyszerű eseményen minden rendezvényt kézműves foglalkozás kísér, és ahogyan azt már a Kőfeszttel kapcsolatban megszoktuk, mindegyik ingyenesen látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában