Színek az égből

2023.06.13. 19:12

Ajkán látható Vollein Ferenc 58. kiállítása

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjasának tárlata nyílt meg a városi művelődési házban.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Vollein Ferenc és Fenyvesi Zoltán

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A fiatal festőművész, Vollein Ferenc 58. kiállításán 30 festményt mutatott be az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban Színek az égből címmel. A tárlatot Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg. Megnyitóbeszédében Fenyvesi elmondta, hogy több alkalommal vett részt már a fiatal alkotó kiállításán. – Sok minden összeköt engem Ferenccel és családjával, édesapjával egy gimnáziumba jártunk, közös érdeklődésünkben a szakralitás témája. A legfontosabb, ami összeköt bennünket, az mégiscsak a Balaton szeretete. A Balatonnal és annak mondavilágával foglalkozó művei már most a tó legjelentősebb élő festőjévé tették – fogalmazott az igazgató. 

A tárlaton 30 festményt állítottak ki, melyeket Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész, a festőművész mentora mutatott be a nagyközönségnek. Szemes elmondta, hogy az itt bemutatott szakrális témájú, valamint a Balatont ábrázoló tájképeket és a balatoni mondavilágot elbeszélő festményeket 2021–2023 között alkotta a művész. 

Vollein Ferenc úgy fogalmazott, hogy Egry Józsefhez hasonlóan ő is saját művészi útját járja, saját színelmélettel, egyedi témákkal és formákkal. Elmondása szerint a naiv festészetet ötvözi a középkori reneszánsz hagyományokkal.

A tárlat megnyitóján Németh Noémi és Németh László énekelt, gitározott, miközben a művészetpártoló érdeklődők Vollein Ferenc alkotásait tartalmazó képzőművészeti kiadványokból és a művekből is vásárolhattak. A tárlat június végéig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában