Könyvtár

2023.06.29. 19:00

Különleges brazil kézműves tárgyak a ZUG-ban

Brazil tematikájú kiállítás nyílt az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban a napokban.

Napló

Baranyai Tamás és Susan Kleebank a kiállításon

Forrás: Fotó: VEB2023/Kovács Bálint

Az intézmény több nemzetközi kapcsolattal is büszkélkedhet, amelyek sora a közelmúltban egy újabb izgalmas projekttel bővült. A Brazília Nagykövetség által rendelkezésre bocsátott, Társadalmi vállalkozások: Helyi identitás és tudás című tárlat nyílt meg az intézmény ZUG helyiségének boltíves terében, tájékoztatott Baranyai Tamás, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója. Susan Kleebank, Brazília nagykövete személyesen nyitotta meg a tárlatot, amely a Múzeumok éjszakája programsorozat nyitánya is volt. A kiállítás képeken, kisfilmeken és kézműves termékeken keresztül mutat be olyan projekteket, amelyek a helyi kultúra megbecsülésének, a brazíliai vidéki kisközösségek jövedelemteremtésének, társadalmi befogadásának, és az ott élő nők szerepvállalásának példáival ismertetik meg a látogatókat. 

Fotó: VEB2023/Kovács Bálint 

A tárlat anyagai között megtekinthetők bioékszerek, fenntartható technikával készült hímzések és szövések, hagyományos csipkemaszkok, őslakosok által készített kézműves termékek és babaçu kókuszdióból készült tárgyak. A tablókon a kézműves technikákat és a vidéken élő nők mindennapjait bemutató képek láthatók. A Művészetek Háza segítségével létrejött tárlat július 24-ig tekinthető meg a ZUG-ban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában