Összművészeti munka

2023.06.07. 19:00

Patakmeghajtású óriás faszobrot avatnak Monostorapátiban

Az Eger-Víz patakművészeti őrség összművészeti munkája következő állomásaként június 11-én Monostorapátiban rendez Eger-víz Napot, és ekkor avatják fel a Kő Boldizsár által készített „patakmeghajtású óriás faszobrot”. 

Szijártó János

A Mandel Quartett közel egy évtized után állt ismét össze, a közönség vasárnap Monostorapátiban találkozhat velük az Eger-Víz patakművészeti őrség munkája soron következő állomásán Fotó forrás: Eger-Víz patakművészeti őrség

Mint megtudtuk, az előzetesen ismertetett program szerint délelőtt 11 órától a Mandel Quartett ad koncertet a monostorapáti római katolikus templomban, majd délután, 15 órai kezdettel ünnepélyesen felavatják a „patakmeghajtású óriás faszobrot”. A megnyitó után erdei sétákon vehetnek részt az érdeklődők, az egykori Almád bencés monostor romjáig, illetve a Szentkút forrásig, ahol minikoncertet ad a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes.
- Az „Eger-Víz” patakművészeti őrség 13 faluban a Balaton északi partján elnevezésű különleges projektünk célja az egyre értékesebb élővíz fenntarthatóságának népszerűsítése a művészet, a tudomány és a közösségi összefogás különböző eszközeit használva - mondta el lapunknak a kezdeményezés főszervezője, ötletgazdája, "motorja", Márta István, Erkel Ferenc díjas zeneszerző. A Monostorapátiban rendezendő Eger-Víz Nap kapcsán hozzátette, a délelőtti Mandel Quartett koncert abból a szempontból is különleges, hogy a historikus zenét játszó együttes közel egy évtized után állt újra össze. Mandel Róbert tekerőlantokon, Jakobi Lászó csellón, Márta István csemballón és ütőhangszereken működik közre, Kállai Gábor pedig hegedű- és blockflöte játéka mellett énekkel is hozzájárul a produkcióhoz.
A délutáni szoboravatón Takács Péter, Monostorapáti polgármestere, Kő Boldizsár, a szobor megálmodója és Márta István az Eger-víz projekt vezetője mond köszöntőt. Az eseményen elhangzik Méhes Károly ez alkalomra írt mesenovellája, közreműködik a Mandel Quartett középkori tánczenékkel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában