Könyvbemutató

2023.06.12. 17:00

Tragédiák az üdülőfaluban

Az idei ünnepi könyvhétre jelent meg lapunk egykori munkatársának új bűnügyi regénye. A városban élő író visszatérő szereplője, Melis Zsolt A félelem nyara című történetben egy tóparti település sorozatgyilkosa után nyomoz rendőr őrnagy barátjával és egy párizsi, nyugdíjas felügyelővel.

Napló

Melis Zsolt irodalomtörténészt és magánnyomozót megkéri egy baráti házaspár, hogy a nyári hónapokra, míg ők külföldön tartózkodnak, költözzön be a Balaton-parti villájukba, nehogy betörjenek hozzájuk. Melis igent mond, ott folytatja majd a Graham Greene íróról évek óta készülő könyvét. Ám a hamarosan bekövetkező tragikus események ezúttal is halogatásra kényszerítik. 

A szomszédos faházban megölik a nyugdíjas, Greene-rajongó ügyészt és feleségét. Pár nap múlva a házaspár egyik kártyapartnerével és lányával is végeznek. Mit követtek el, hogy meglakoltak? Az indítékot homály fedi. Melis az üdülőfaluban nyaraló, egykori párizsi főfelügyelővel, Georges Kyrrel karöltve nyomozni kezd. Segítségükre siet egy szabadságát töltő, szingli bírónő. Névtelen levelek, különös regényidézetek Graham Greene-től és elhullajtott halpikkelyek fokozzák a káoszt, de Melis Kyrrel és rendőr őrnagy barátjával közösen elkapja a késes sorozatgyilkost. Ekkor még nem sejti, hogy korántsem fejeződtek be a bonyodalmak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában