Buvári Tamás filmje és egy Badacsonyról szóló dokumentumfilm is a premierek között

2023.06.01. 20:00

Veszprémben és Balatonfüreden debütál öt új magyar film

Több nagyjátékfilm és a Badacsony hegyről szóló dokumentumfilmnek is a Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz a premierje, tájékoztattak a szervezők.

Napló

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Szilagyi_Lenke

A nézők a fesztiválon láthatják először a Látom, amit látsz című romantikus filmet, A másik érintése című sajátos roadmovie-t, a Mellékszereplők című alkotást, a Böll közlegény megmentése című filmet és A hegy van, az ember történik című, Badacsonyról szóló dokumentumfilmet is. Június 8-án, csütörtökön 13 órakor a Hangvillában vetítik Nagy Ernő A hegy van, az ember történik című dokumentumfilmjét, amely a Badacsony rejtett történeteit meséli el. Szintén csütörtökön, 17.30-kor a balatonfüredi Balaton moziban lesz a közönségtalálkozóval egybekötött premierje Szederkényi Olga Böll közlegény megmentése című alkotásának, amelyből kiderül, hogy Heinrich Böll, a későbbi Nobel-díjas író, a német hadsereg katonájaként 1944-ben, néhány hónapon át Sepsiszentgyörgyön, Debrecenben és Szentesen lábadozott. Végül 18 órakor a veszprémi Hangvillában lesz a díszbemutatója Szabó Mátyás Látom, amit látsz című romantikus filmjének, amelynek főhőse a különleges képességekkel rendelkező fiatalember, Ábel (Vilmányi Benett), aki a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor) által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Június 9-én, pénteken 17 órakor a veszprémi Hangvillában láthatja először a közönség A másik érintése című mozit, Buvári Tamás író-rendező filmjét, amely egy olyan disztópikus világban játszódik, ahol egy ismeretlen vírus képtelenné teszi az embereket arra, hogy megérintsék egymást. A főszereplők – Orbán Levente, Trokán Anna és Cservák Zoltán – mellett olyan kiváló művészeket láthatnak a nézők a filmben, mint Trill Zsolt, Kálid Artúr és Epres Attila. A vetítés után könyvbemutató és beszélgetés lesz a film előzményeként megjelent regényről Buvári Tamás, Kocsis Ágnes és Hegyi Zoltán részvételével. Aznap 19 órakor a veszprémi Fotonban mutatják be a Mellékszereplők című alkotást, amelyben három család élete fonódik össze egy régi ügy kapcsán. A személyes hangulatú film rendezője, egyik főszereplője, producere és zeneszerzője Sopsits Árpád.

Június 7-10. között a hazai filmek ünnepén a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében megrendezett Magyar Mozgókép Fesztiválon három városban – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban – kilenc helyszínen közel száz hazai filmet láthatnak majd a filmbarátok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában