Kabóca Bábszínház

2023.07.30. 18:00

A Kabóciádé után sem pihennek a veszprémi bábosok

Csodálatos volt az első nap – újságolta munkatársunknak a 30. Kabóciádé Családi Fesztivál második, szombati napján Zsida Ágnes, a Kabóca Bábszínház gyártásvezetője, megbízott igazgatóhelyettese.

Juhász-Léhi István

A szombati programok is sok nézőt vonzottak Fotó: Juhász-Léhi István

– Az első pillanatok, az ismerős arcok, újra találkozni a gyerekekkel, akik örömmel szaladgálnak a színpad környékén – mondta. – Nagyon tartalmas nap volt. A megnyitón részt vettek a bábos táborunk gyerekei, akik szombaton este is a segítségünkre lesznek majd a kalandtúrán. Sőt, Maxicirkuládé-bemutatónk is volt pénteken. 

A szakember elmondta, a játékterek is nagyon népszerűek voltak. Ugyanakkor nehéz, fárasztó időszakon vannak túl, de megérte, mert mindenki nagy lelkesedéssel és a fáradtságot legyűrve dolgozik.

Kérdésre válaszolva elhangzott, sok bábszínház nincs Magyarországon, mindenki ismer mindenkit, szinte baráti viszonyban vannak egymással.

– A fesztiválra mindig igyekszünk úgy kiválasztani a bábszínházakat, hogy nagy területet lefedjünk, és egy bizonyos időn belül mindenkit meghívjunk magunkhoz – árulta el. – A veszprémieknek nem kell sok-sok kilométert utazniuk azért, hogy különleges előadásokat láthassanak. A Kabóciádét ugyanakkor nem kell fokozni, ahogy egy kisgyerek felnőtt, maga a fesztivál is nagykorú lett. A napokban mosolyogtam is magamban ennek kapcsán, mert találkoztam egy fiatalemberrel, aki még totyogott, amikor először találkoztam vele.

A fesztivál után sem lesz sok idejük pihenni a veszprémi bábosoknak, ugyanis nagy feladat előttünk állnak: költöznek a Deák Ferenc utcába, és várják az új igazgatójukat is. Azonban a húszfős stáb készen áll a kihívásokra, az előadásokra.

Zsida Ágnes hozzátette, izgalmas lesz az év végéjük is, az, hogy az új helyet mennyire fogják majd belakni.

– Nagyon szép színháztermet kaptunk, amiért hálásak vagyunk – fogalmazott. – Harminc éve várok arra, hogy valahova ki legyen írva a nevünk. Most eljött ez a nagyszerű pillanat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában