Rozé, rizling és jazz napok

2023.07.07. 20:00

Elstartolt a minifesztivál - Tíz nap, harminc koncert és harminc borászat

Több mint százféle bor, esténként három koncert és finom falatok várják a látogatókat jövő vasárnapig a Rozé, rizling és jazz napokon az Óváros téren.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos

A VeszprémFest kísérőrendezvényeként indult programot immár 13. alkalommal szervezik meg. Összesen harminc borászat több mint százféle bora közül válogathatnak a látogatók, emelte ki érdeklődésünkre Zsandár Tamás, a Rozé, rizling és jazz napok fesztiváligazgatója. Elmondta, a borok esetében a hangsúly idén is a balatoni és Balaton-felvidéki termelőkön lesz, így a Balatonfüred-Csopaki borvidékről, Badacsonyról, Somlóról és a Káli-medencéből érkeznek a borászatok. Mellettük megjelennek más hazai borrégiók, egy standon natúrborokat is kóstolhatnak a látogatók, valamint a helyi borbolt és borbár is válogatással készül. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is lehet külföldi nedűket kóstolni. A nemzetközi felhozatalt idén szlovén borok és olasz proseccók adják. A fesztiválra egy ismert kisüzemi sörfőzde is kitelepül, valamint lesz koktélpult is. Az ételkínálatot idén is street foodok biztosítják, de tapasbár is működik majd, valamint újdonság, hogy az egyik food trucknál vegán ételekhez lehet jutni. Zsandár Tamás elmondta, több elemében is újítottak a fesztivál megjelenésén, dekorációján. A látogatókat minden nap 17 és 24 óra között várják az Óváros téren. A hagyományokhoz hűen minden nap három ingyenes koncert lesz, a kezdési időpontok 18, 20 és 22 óra. A látogatók magyar fellépőket hallhatnak, a formációk jó része a szórakoztató vokális jazz, emellett olyan társműfajok is teret kapnak, mint a blues, a funk, a fusion, vagy a rockabilly. 

A rendezvény tíz napján esténként az Én házam, én tornyom, én városom rajzpályázat nyertes műveivel festik meg a Tűztornyot és a városháza homlokzatát. A szervezők közölték, a fesztivál pénteki és szombati napjain (július 7-8. és 14-15.) éjszakai buszjáratok közlekednek több városba is, érintve a közbeeső településeket. Az autóbusz-pályaudvarról 23.30-kor Tapolca, 23.55-kor Balatonalmádi, Balatonfüred, Siófok és Székesfehérvár, míg 00.15-kor Ajka és Zirc felé indul buszjárat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában