Apacsok

2023.07.21. 20:00

Négy program Bereményi Géza művészetéről

Az Apacsok című előadás jövő heti bemutatóját Bereményi Géza alkotói pályájához kapcsolódó eseményekkel vezetik fel vasárnaptól.

Marton Attila

Fotó: Benkő Péter

Ahogyan arról beszámoltunk, a Kovács Krisztina és Bereményi Géza Apacsok című darabjából készült előadást július 28-án, pénteken és 29-én, szombaton láthatja a közönség a veszprémi Agórában. A bemutató előtti napokban a produkció menedzsmentjének szervezésében Bereményi Géza alkotói pályájának négy műfaját hozzák közelebb az érdeklődőkhöz négy este két veszprémi helyszínen Szabó B. Eszter újságíró moderálásával és Máté P. Gábor színművész közreműködésével. 

Az eseménysorozat nyitányaként Gauder Áron Kojot négy lelke című animációs filmjét vetítik a Fotonban július 23-án, vasárnap 14.30-kor, a vetítés után Temple Réka, a film producerének részvételével rendeznek beszélgetést. A további három program helyszíne a Kunszt lesz. Bereményi irodalmi munkásságáról Szegő János szerkesztő és Cserna-Szabó András író beszél július 25-én, kedden 18 órakor. A művész zenében betöltött szerepét Másik János zenész révén zenéléssel és beszélgetéssel idézik meg július 26-án, szerdán 18 órakor, míg az Apacsokról a darab társszerzőjével, Kovács Krisztinával, Tucsni András dramaturggal és az előadás szereplőivel rendeznek beszélgetést július 27-én, csütörtökön 16 órától. 

Az Apacsok július 28-i veszprémi premierje és a másnapi előadás ingyenesen, regisztráció után látogatható az Agórában. A főbb szerepekben Gáspár Sándor, Lábodi Ádám és Egri Márta lesz látható, az előadást Bagó Bertalan rendezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában