Nemesgulácsra hozták a művészetet

2023.07.31. 17:00

Tárlatnyitó harmonikával a tanúhegyek vidékén (videó)

A hagyományokat folytatva idén is számos kulturális, szabadidős program várja az érdeklődőket a Tanúhegyek nyara néven megismert rendezvénysorozatnak köszönhetően. A program a pénteki megnyitóval vette kezdetét a nemesgulácsi művelődési házban.

Szijártó János

Pénteken harmonikakoncerttel és kiállításmegnyitóval kezdődött meg a hagyományos Tanúhegyek nyara rendezvénysorozat Nemesgulácson. A tárlatot Tompos László polgármester és Lakner Zoltán Lehel főszervező nyitotta meg

Fotó: Szijártó János/Napló

A megjelent vendégeket Tompos László polgármester köszöntötte. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy nagy öröm számára ez a programsorozat, amely elhozza a művészetet Nemesgulácsra, a Balaton-felvidékre. Mint mondta, a vidéki ember is érzékeny a szépre, a jóra, csak kevesebb lehetősége nyílik az azzal való találkozásra, mint a városban élőknek. Ezért a Lakner Zoltán Lehel által megálmodott és a nemesgulácsi önkormányzat támogatását élvező Tanúhegyek nyara egyfajta küldetést is teljesít, immár hagyományosan. Hozzátette, ráadásul Nemesgulácson is élnek olyanok, akik csodálatos alkotásokat hoznak létre, olyanokat, amelyek örömet okoznak másoknak, s szintén megtekinthetők a művelődési házban.

Az ötletgazda és főszervező, Lakner Zoltán Lehel a tárlat egészéről szólt, s az est különlegességeként bemutatta Németh Gábor karnagyot, aki harmonika játékával kápráztatta el a zenekedvelő közönséget. Utána nyitották meg a Best of Gulács című képzőművészeti kiállítást, amely Burda Anna és Guba Anita képeit mutatja be, valamit a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület (MEVE) képeiből is remek ízelítőt kaptak a szép számmal megjelent látogatók. A Balaton-felvidék - a magyar Provansz - öröksége című összeállításnak köszönhetően egyebek között francia és magyar emlékek érdekes párhuzamára, hasonlóságára derül fény, az egyesület jelentős kutató és rendszerező munkája folytán.

Nemesgulácson augusztus 18-án folytatódik a Tanúhegyek nyara. 11 órakor a Szabadidő parkban gyermekprogramok kezdődnek, 18 órától Küronya Vera ad orgonakoncertet a római katolikus templomban. 18.45-kor pedig ismét a nemesgulácsi művelődési ház fogadja a nagyközönséget a Karitatív magyar szentek című fotókiállítással.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában