Helyi kultúra

2023.07.13. 15:00

Utcazene és kiállítások a Deutsches Hausban

A veszprémi Utcazene-fesztiválhoz kapcsolódik idén a Deutsches Haus is, a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége rendezésében négy harmonikás szórakoztatja az érdeklődőket.

Juhász-Léhi István

Megtudtuk, július 19-én Weisz Ádám és Bojnécz Gábor, másnap Guzsvány-Leskó Csongor és Weisz Ádám, július 21-én Cziráki Bálint és Bojnécz Gábor, végül, de nem utolsósorban július 22-én Cziráki Bálint és Guzsvány-Leskó Csongor játszik este 6-tól 7-ig. A Deutsches Haus udvarában elhelyezett padokról hallgathatják az érdeklődők a harmonikazenét. Zeneszámok a világ minden tájáról: francia és skót dalok, népzene és popzene egyaránt felcsendül.

Este 7 órától a Deutsches Haus két kiállítása is megtekinthető: a földszinten a Fichtelgebirgswoche tárlata, mely bemutatja Wunsiedel régió nevezetességeit, természeti csodáit, az itt élő emberek életét. A Kreisjugendring a wunsiedeli régió oktatási palettáját mutatja be, mely során az érdeklődők közt kisorsolnak hat szerencsés végzős gimnazistát, illetve egyetemistát, akik egy hétig vendégeskedhetnek a régióban. Az emeleten pedig a Harry-Krippner Művészeti Díj pályamunkáiból készült kiállítás látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában