Hagyományainkkal ismerkedtek

2023.08.12. 10:00

A Batsányi Táncegyüttes néptánctáborában az idei nyáron is telt ház volt

Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi Táncegyüttes gyermektáborában táncos hagyományokkal ismerkedtek a gyerekek Fotó: táncegyüttes

Az együttes immár hetedszer rendezte meg a néptánc tábort, amelyben  az óvodások korosztályának tagjai ugrós és népi játékokkal, valamint kézműveskedéssel töltötték a napjaikat. Az iskolásokat Mezőföldre kalauzolták el, ottani táncokkal, népi játékokkal ismerkedtek a gyerekek, majd azokból egy hét perces koreográfiát tanultak és mutathattak be táborzárásaként a szülőknek és hozzátartozóknak. Az egész napos táncolást élő népviselet és néprajz óra, kézműves foglalkozás, játék, ének tanulás és sok-sok nevetés, öröm színesítette. 

Forrás: táncegyüttes

A középiskolások és haladó néptáncosok a Rábaközbe kalandoztak, az ottani táncos hagyományokból egy szép, régi koreográfiát elevenítettek meg a zárónapi bemutatón. A tábor egyik napján a városközpontban   a járókelőknek is megmutatták, hogy milyen jó hangulatban zajlik a tábor, énekkel és tánccal örvendeztettek meg mindenkit. Az utolsó napon pedig strandolásra is jutott idő. A tábort segítette Csasznyi Imre, Merkovity Filip, Tímár Márton, Kovács Ádám, Vizeli Dániel, akik egész nap húzták a talpalávalót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában