Retró kiállítás Ajkán

2023.08.22. 09:00

Rugós foci és bababútor

Régi korok játékaiból nyílt kiállítás Ajkán, a Városi Múzeumban augusztus 19-én. A tárgyakat a kiállítóhely munkatársainak felhívására a városban élők és néhány vállalkozás tulajdonosai ajánlották fel. A tárgyak között van 50-60 éves vagy még idősebb baba, maci, bababútor, játék babakocsi, különböző mesekönyvek, társasjátékok.

Tisler Anna

A retró kiállításon régi korok játékait csodálhatták meg a legkisebbek is

Fotó: Gyarmati László

A megnyitón Bíróné Kiss Erika, az intézmény munkatársa kiemelte, külön öröm, hogy Ajka múltjából is kaptak ügyességi játékot, amely a Videotonban készült. A tv-maci generációk kedvence volt. A kiállítás bemutatja azt is, hogy az internet, az okostelefon előtti korban mivel töltötték az idejüket a gyermekek és a családok. 

A megnyitón a korhoz illően csatos bambis üvegből kínálták a látogatóknak az italt, majd ropit és kekszet. Angermayer Judit muzeológus vezetésével similabdát készített kicsi és nagy. Az udvaron az ugróiskolában az idősebbek is kipróbálhatták az ügyességüket. A dinó szájába babzsákot kellett dobni úgy, hogy a fogait se találják el. A múzeumban a rugós foci társasjátékot két nyugdíjas kipróbálta. Elmondták, hogy fiatal korukban a hideg téli esték elképzelhetetlenek voltak társasjáték és kártyázás nélkül. A kiállítás szeptember 13-ig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában