Folytatódik a megkezdett munka

2023.09.14. 08:00

A Tördemic Néptáncegyüttes felvette a Badacsony nevet

Első alkalommal lépett fel Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes névvel a 2009-ben alakult, ez idáig csak a Tördemic nevet viselő együttes a hétvégi szüreti gálaműsorban.

Szijártó János

Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes néven működik tovább a Szabó Csaba vezette együttes

Forrás: Szabó Csaba

Amint az Szabó Csaba, az együttes vezetője tájékoztatójából kiderült, hogy székhelyüket áttették a szomszédos Badacsonytomajra, ahol stabilabb a háttér, jobbak a körülmények, és minden feltétel adott a fejlődéshez. 2009 novemberében Badacsonytördemic polgármestere, néhai Vollmuth Péter fogadta be a néhány fővel megalakult tánccsoportot, amely az évek alatt rengeteg táncost nevelt ki és országos hírnévre tett szert. Ehhez természetesen  kellett egy olyan elhivatott mester, mint Szabó Csaba néptáncpedagógus, a táncosok részéről pedig a rengeteg munka, a szorgalom és a kitartás.

A megkezdett munka folytatódik, és minden bizonnyal sokat hallat még magáról az idén "Kiválóan minősült hagyományőrző együttes", amely immár Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes néven működik tovább.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában