Helyi kultúra

2023.09.06. 11:00

Az agykutató és a zongoraművész közös estje

Szeptember nyolcadikán, pénteken 19 órakor a gyulakeszi Csigó Malomban Zene és kreativitás címmel a Kultháló Program keretében Freund Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas agykutató és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közös estje lesz.

Tóth B. Zsuzsa

A programon kiderül, hogy mi a kapcsolat a zene és a kreativitás, a zene és a tudomány között. A nemzetközi elismertségű tudós előadásából megismerheti a közönség a kreatív gondolkodó képesség fejlődésének agyi mechanizmusait, valamint szó lesz az érzelemgazdagság és motiváció szerepéről a hatékony tanulásban, és arról, hogy a művészettel nevelés milyen hatással van belső világunk fejlesztésére, és ezen keresztül a kreativitásra. A közös előadás komolyzenei kuriózum is egyben. Balázs János saját improvizációkkal és parafrázisokkal demonstrálja mindazt, amit előtte szavakkal mutat be Freund Tamás. Az est további közreműködője Bihari Adél (szoprán).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában