Kimagasló lelkesedés

2023.09.13. 11:00

Legfontosabb a szeretet: mindenki boldog volt a színpadon

Huszonhetedik alkalommal szervezték meg a fogyatékossággal élő emberek és barátaik országos kulturális fesztiválját a település zsúfolásig megtelt gyártelepi művelődési házában az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Sikerélményből nem volt hiány a színpadon

Fotó: Kovács Erika

Kimagasló tehetségről győződhettek meg a nézők a művelődési házban, ahol valamilyen fogyatékossággal élők, így mások mellett vakok és gyengénlátók, értelmi sérültek adtak szép műsort egymásnak. Felléptek többek között táncosok, volt versmondás és ének. 

– A legfontosabb, hogy ezek az emberek készülnek erre a fesztiválra, ahol feltöltődnek, mindez nagy boldogságot ad nekik. Ráadásul közönség előtt léphetnek fel, megmutatják tudásukat másoknak – emelte ki Hegedűs Józsefné, a Veszprém Megyei Mozgássérült Egyesület elnöke, Balatonfűzfő és Körzete Mozgássérült Csoportjának vezetője, aki köszönettel szólt a vármegyei, a helybeli és egy pápai székhelyű rehabilitációs központ támogatásáról. Elmondta, az első fesztivált 1994-ben rendezték meg, és most nagyon örülnek annak, hogy ismét együtt lehetnek a sorstársaikkal. A vezető szerint nagyon jó és megható látni azt, hogy amit a sors egyik kezével elvett egyes emberektől, azt a másikkal tehetség formájában visszaadta. – Az egész ország büszke lehet paralimpikonjainkra – fogalmazott Hegedűsné. 

Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere nagyra értékelte a kimagasló lelkesedést, elismeréssel beszélt a fellépőkről, akiknek talán még inkább szüksége van a sikerélményre, mint másoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában