A népmese napját ünneplik

2023.09.29. 20:00

Mesés helyszínné változik a könyvtár Pápán

Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a magyar népmese napját. Az eseményhez kapcsolódóan a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár idén is számos programmal készül kicsiknek és nagyoknak.

Haraszti Gábor

Forrás: könyvtár

óA népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Pápán a könyvár munkatársai 9 és 12 óra között mesés hétpróbával és kézműves udvarral várják a piciket, közben 10 óra után Lang Rudolf interaktív mesejátékába, A csillagszemű juhászba lehet bekapcsolódni. 11 órától a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziuma néptáncosainak közreműködésével néptáncbemutató és táncház veszi kezdetét. A szervezők várnak mindenkit, hiszen, ahogy mondják: ,,a mese kortalan". 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában