Music Hungary

2023.09.06. 09:00

Vezérfonal a zene és a gép

Tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Music Hungary Konferencia & Showcase-t. A rendezvény idei vezérfonala a zene és a gép lesz november 7-től 9-ig.

– A Music Hungary a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekttel együttműködésben valósul meg. A rendezvényhez szakmai konferencia kapcsolódik, két estén át egy showcase fesztiválon feltörekvő zenekarok lépnek fel három helyszínen a városban – mondta Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen. A pop és az elektronikus zene képviselői az Expresszó színpadán, a Teremben a rock- és a gitárzene művelői, a Papírkutyában pedig az akusztikus produkciók (dzsessz és népzene) zenészei adnak koncertet.

A konferenciának a Hangvilla ad otthont. A program kurátora, Márton András zenész kitért arra, hogy a rendezvény fókuszában a MI és a TI, avagy a Mesterséges Intelligencia és a Természetes Intelligencia zeneipari kapcsolódása adja. A fesztiválon másodszor adják át a Music Hungary-díjat nyolc kategóriában szakmai bizottság döntése alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában