Bazalt és Plasztik

2023.10.30. 07:00

Akvarellfestészeti workshopot tartottak Ajkán

Akvarellfestészeti workshopon mélyíthették el tudásukat az érdeklődők az Ajka Tárlat országos képző- és iparművészeti kiállításhoz kapcsolódva október 26-án a Nagy László Városi Művelődési Központ kiállítótermében.

Tisler Anna

Varga György és Vallerné Horváth Andrea projekt menedzser

Fotó: Gyarmati Laszló

A VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében tartott rendezvényen Varga György festő, grafikus, az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagja előadásában pillanthattak bele az akvarellfestészet műfajába és fortélyaiba. A foglalkozáson mindenki megpróbálkozott a festéssel az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjai segítségével. A korábbi workshopokon már megismerkedhettek az érdeklődők a műanyag, az üveg, a fa,  a fémek  tulajdonságaival, készültek ezek felhasználásával használati és dísztárgyak, a projekt mostani szakaszában viszont már a képzőművészet különböző megjelenési formáin és technikáin van a hangsúly.

 A Bazalt és Plasztik projekt utolsó állomása, Csabai Tibor grafikusművész workshopja november 7-én 17 órakor lesz a művelődési házban. Az alkotó a grafikai technikák rejtelmeibe avatja be hallgatóságát, majd a szakmai stáb az elmúlt két év eseményeit foglalja össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában