12 éve szervezik a programot

2023.10.03. 14:00

Festmények, szobrok az ajkai óvárosi kirakatokban

Tizenkettedik alkalommal költözött a művészet az óváros központi részén a kirakatokba. Azt, hogy ennek mennyien örültek, jelzi, hogy a Frankel Leó utcában az idősek otthona előtti nagy téren már el sem fértek a szeptember végi megnyitóra érkezők. Idén ismét az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagsága mutatkozott be.

Tisler Anna

A gyermekrajzpályázat egyik nyertesét jutalmazza Dorner László

Fotó: Gyarmati László

Dorner László alpolgármester, az óváros és a bányásztelep önkormányzati képviselője, a program szervezője és ötletgazdája szeretettel köszöntötte az érdeklődőket, a kiállítókat, a műsor közreműködőit. Köszönetet mondott az Ajkai Képzőművészeti Egyesület nemrég leköszönt elnökének, Papp Bélának, a tárlat rendszeres kiállítójának, aki a kezdet kezdetén is ott volt, amikor el kellett fogadtatni, hogy a művészetnek nemcsak a kiállítótermekben van létjogosultsága, hanem a mindennapi életünkben, akár az üzletek kirakataiban is, valamint Papp Ferenc énekes-gitárosnak, hogy elfogadta a meghívást, valamint a Jubilate Női Karnak.  

Papp Béla, az Ajkai Képzőművészeti Egyesület leköszönt elnöke munkáját is megköszönte Dorner László. Mellette az új elnök, Gombosi Mariann 
Fotó: Gyarmati László

Schwartz Béla polgármester beszédében köszönetet mondott Dorner Lászlónak  és barátainak, hogy 12 éve szervezik a programot. – Egy közönséges embernek eszébe nem jutna ilyent megszervezni, de Laci nem egy közönséges ember, megszervezte, és lám, milyen jól működik – szólt a polgármester. – Ajka nagyon érdekes város, és amikor idekerültem, akkor is az volt az első benyomásom, hogy itt különleges emberek élnek. Én elsősorban a bányászokat és kohászokat értettem alatta, mert nekik a jellemük is más, mint a többi embernek. Aztán, ahogy jobban megismertem a város életét, rá kellett jönnöm, hogy sok különleges ember él itt. Most ezt különleges szót a művészetet művelőkre, szeretőkre és értőkre értem.  

A kiállító művészek Albertné Baptsán Éva, Csarmasz Jánosné – aki idén állít ki először –, Gombosi Mariann, Helyes Zoltán, Koronczai Márti, Kotsy Ibolya, Lászlóné Horváth Éva, Németh Ferenc, Ozorai Sándor, Ozorai Sándorné, Papp  Béla, Szücs Vágner Magdolna, Varga György, Ványa Magdolna. A  mobilitási hét gyermekrajzpályázatának nyertes alkotói a megnyitón  ajándékot kaptak. Az alkotások a Sport és a Frankel Leó utcai üzletek kirakataiban október 13-ig láthatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában