Jótékonysági koncert

2023.10.06. 10:00

Köszönet Máriónak a Bakonyból a harmonikázásért

Máriónak, a harmonikásnak és a gici jótékony koncert többi fellépőjének hálás a falu polgármestere, Németh Adrienn. Nagy bulit csaptak, amin sok környékbeli szórakozott együtt, ráadásul nemes cél jegyében.

Rimányi Zita

Németh Adrienn gici polgármester és Márió, a harmonikás a jótékony koncerten Fotó: családi

A gici régi cselédsoron élőkről már többször írtunk, több család került bajba, mert bármikor beomolhat a házuk. Széles körű összefogás bontakozott ki érdekükben a helyi polgármester kezdeményezéséből, egy borritkaság került árverésre, és zenészek, énekesek jótékony koncertet adtak, hogy mielőbbi megoldás születhessen. Érdemes felsorolni a fellépőket, akik ingyenesen biztosították a műsort nemrégiben: Csikós Szabina, Tóth Tünde, Márió, a harmonikás, Rony, Suzy és a Stage Pass járult hozzá az adománygyűjtéshez. Németh Adrienn polgármester lapunkon keresztül is szeretné köszönetét kifejezni nekik, a falu közösségépítését is segítő rendezvényért.

Márió, a harmonikás, azaz Bock Attila lapunknak még a koncert előtt elmondta, hogy évente vállal jótékony fellépéseket már a pályája kezdete óta. Úgy véli, egy énekes is megteheti, hogy segít, amiben tud. A gici rászorulók ügyében egy zenészkollégája kereste meg, és szinte rögtön igent mondott a felkérésre, azonban az is fontos volt neki, hogy a faluvezető felhívta, és tőle megtudhatta, pontosan miről van szó. Így számára kirajzolódott, hogy ez egy olyan eset, amiben nem hitel miatti tartozásról van szó, hanem életveszélyessé vált régi épületekről, és együttérez a mezőgazdaságban dolgozó lakókkal, akik megteszik a tőlük telhetőt megélhetésükért. 

A rászorulókról már többször írtunk, a koncert bevétele is őket segíti majd. Arról, hogy milyen módon oldódik meg problémájuk, később beszámolunk, remélhetőleg megnyugtató változásokról írhatunk. E célra létrehozott egy alszámlát a gici önkormányzat, a 11748007-15431765-10030008-as számlaszámra lehet utalni, azt kérik, hogy a segítők a megjegyzésbe írják be: Segítség cselédházakban élőknek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában